Nieuws

NSGP op Ledendag Vitiligo 1 oktober a.s.

Hieronder een stukje van het bericht over de ledendag van de Vitiligo vereniging dit jaar. Irma Hulscher spreekt over ‘Kleine vlekken, groot verschil’. Uiteraard zullen wij een verslag uitbrengen van die dag op de Facebookpagina van de NSGP en op deze website.

NSGP

Irma vertegenwoordigt tijdens deze dag de NSGP: Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-Specialisten. Op de site van de NSGP zijn specialistes te vinden die volgens een hoge norm examen hebben gedaan. Velen van hen passen ook medische pigmentatie toe.


Dit jaar pakt Vitiligo.nl weer royaal uit op de ledendag, zondag 1 oktober in Nunspeet. Met een keur aan gastsprekers en een circusworkshop voor de jeugd zal er veel te beleven zijn. Save the date!

Na de wat kleinere ontmoetingsdag van vorig jaar, wordt het dit jaar weer groots met experts op allerlei gebied, aan wie u uw vragen kunt stellen. We zijn trots dat prof. dr. Nanja van Geel komt. Zij is dermatologe in het Universitair Ziekenhuis Gent, en gespecialiseerd in vitiligo-onderzoek. Dr. Van Geel is degene die enkele jaren geleden ontdekte dat mensen met veel vitiligovlekken op hun handen een groter risico lopen op schildklieraandoeningen. Dat risico wordt nog groter als er ook vlekken op enkels en ellebogen zitten. In het ledenblad Spotlight! nr 1 van 2013 vertelde zij ook over haar genenonderzoek, waaruit is gebleken dat ruim 30 procent van de vitiligopatiënten een familielid heeft met dezelfde huidaandoening. Toch is de kans dat een kind van wie één ouder vitiligo heeft, dezelfde ziekte ontwikkelt, niet groter dan 6 procent.

Permanente make-up en camouflage
Na dr. Van Geel spreekt Irma Hulscher, expert op het gebied van permanente make-up ofwel medische tatoeage. Zij heeft ervaring met het permanent inkleuren van vitiligovlekken door middel van logo-vitiligo.nl-site-en-mailtatoeage. Hoe het precies werkt, vertelt ze op de ledendag. Wilt u meer weten over lichttherapie en hoe u dat thuis regelt? Daarover geeft Gerard van der  Kooij, accountmanager bij Eurocept/Medizorg, een presentatie. Deze organisatie levert belichtingsapparatuur voor thuis.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!